Examine This Report on οστεοπαθητικη

Οτιδήποτε συνδέει τον άνθρωπο με τον ουρανό, θεωρείτο ιερό στην αρχαιότητα. Γι’ αυτόν τον λόγο, ο καπνός θεωρείτο κι αυτός ιερός. ​

Η επικοινωνία με τον θεραπευτή και η σχέση εμπιστοσύνης είναι σημαντική. Πολλές φορές έχω δει ασθενείς οι όποιοι έρχονται φοβισμένοι και όταν πάω να τους αγγίξω ή να κάνω κάποια κινητοποίηση στο σώμα τους λένε «μην με πονέσετε», γι’ αυτό και φροντίζω να προετοιμάζω τον ασθενή για τη θεραπεία.”

“Από την εμπειρία μου στο εξωτερικό, αυτά είναι προβλήματα που αποφεύγονται με τη χρήση πρωτοκόλλων εξετάσεων, τα οποία αναγκάζουν τους θεραπευτές να κάνουν συγκεκριμένα τεστ που υποδεικνύονται ανάλογα την συμπτωματολογία του ασθενούς. Στην Ελλάδα κάποιες φορές αναλαμβάνει η εμπειρία, πράγμα επικίνδυνο και για τον ασθενή που μπορεί να πάρει λάθος διάγνωση αλλά και για τον οποιοδήποτε γιατρό, φυσιοθεραπευτή, οστεοπαθητικό, ο όποιος είναι πιθανόν ότι δεν θα μπορέσει να εντοπίσει την πιο σπάνια παθολογία που μπορεί να του χτυπήσει την πόρτα.

Διαχωρίζεται σε Δομική, Σπλαχνική και Κρανιακή Οστεοπαθητική.

Η ανάταξη, μέσω νεύρο-φυσιολογικών αλλαγών τόσο στην περιοχή του συμπτώματος όσο και σε επίπεδο κεντρικού νευρικού συστήματος (νωτιαίου μυελού και εγκεφάλου), επηρεάζει τόσο την τονικότητα -δηλαδή στο ‘ρελαντί’ των γειτονικών μυών της άρθρωσης σε κατάσταση ηρεμίας- όσο και την ευαισθησία του νευρικού κυκλώματος του πόνου, δίνοντας μας ένα «παράθυρο ευκαιρίας» για να πετύχουμε σε πρώτη φάση όλα τα παραπάνω οφέλη.

Τέλος ας σημειωθεί ότι ο βελονισμός είναι μια εναλλακτική ιατρική θεραπεία που τις ρίζες της έχει στην αρχαία Κίνα όπου σήμερα καθημερινά κατακτά και την δύση.

Στο ταξίδι αυτό πραγματώνεται η βαθιά της πεποίθηση πως η Μουσική- η Τέχνη γενικότερα- και η Θεραπεία συναντιούνται, αποτελούν (όπως και η Αστρολογία μας πληροφορεί), έναν άξονα, αφήνοντας ολάνοιχτο το πεδίο για πνευματικές αναζητήσεις, αλλά και ουσιαστικές πρακτικές εφαρμογές.

Τι χρειάζεται να προσέχουμε στις εναλλακτικές θεραπείες

Ωστόσο, το μασάζ μπορεί να είναι ωφέλιμο και για την συμπίεση νεύρων, εφόσον δεν εφαρμόζεται στην οξεία φάση του πόνου, όπου ο ασθενής οφείλει να είναι κλινήρης και να λαμβάνει τα αντιφλεγμονώδη που συνιστά ο ιατρός (ενίοτε απαιτείται και έγχυση).

Ελευθερία Μαντζώρου, καθηγήτρια μάλαξης και φυτοθεραπείας

Όλοι μας, ανεξαιρέτως, θα get more info βιώσουμε κάποια στιγμή στη ζωή μας μυοσκελετικό πόνο.

Πως να αντιμετωπίσετε τις ουρολοιμώξεις χωρίς αντιβιοτικά

Συνεδρίες Συνεδρία Ρεφλεξολογίας (Αθήνα – Θεσσαλονίκη)

Ο κάθε ασθενής χρειάζεται διαφορετική αντιμετώπιση και διαφορετική προσέγγιση. Έτσι θα μπορέσετε να βρείτε αυτόν/αυτήν που θα σας βοηθήσει στο πρόβλημα σας.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *